Nem nagyon van olyan sütő- vagy főzőtanfolyam, amit ne találnál meg nálunk az Alkuponon! Ezek a speciális tanfolyamok általában egy-egy ország konyhájára vagy egy speciális területre koncentrálnak, így van lehetőségetek igazán elmélyülni a fogások rejtelmeiben! Mutatjuk a kedvenceinket!

 

15383810108047Tenger gyümölcsei

A tenger gyümölcseivel készült ételekről azt gondolnánk, hogy bonyolult elkészítési módjuk van, pedig ez nem feltétlenül igaz. Friss alapanyagok beszerzése esetén könnyed és tápláló fogásokat varázsolhatunk az asztalra gyorsan, akár egy zsúfolt hétköznap este is. A sea foodot alapvetően roppant egyszerű tartósítani felhasználás előtt, így nem kell sok időt eltöltenünk a hozzávalók bevásárlásával. A kagyló, garnéla, szardínia és egyéb nyalánkságok központi szerepet játszhatnak az ünnepi asztalon is.

Kvász és borscs leves

Az orosz nemzeti konyha sokféleképpen használja a hatalmas földek, gazdag erdők, bőséges tavak és folyók kínálatát. Az elterjedt alapanyagok között széles körben megtalálhatóak a jótékony hatású és tápláló gyökér zöldségek, teljes kiőrlésű gabonák, halak, gombák és bogyós gyümölcsök. Az EASE Therapy orosz főzőkurzusán most Te is elsajátíthatod az alapokat!

15446160421098Főzz autentikus japán levest!

A japán gasztronómiát inkább konyhaművészetként említjük, mint általános gasztronómiaként. De milyen is a japán konyha, és miként néznek ki az ételek? Valóban fontos ez a kérdés, hiszen a japán gondolkodásmódban egyáltalán nem mindegy, hogy milyennek látják az ételeiket. Ők tájképként tekintenek az ételeikre, amit a tányérra festenek. A kurzuson készíthetsz japán töltött tésztát, miso levest, curry-t japán módra, sőt asztali etikettet és tanulhatsz!

Egy falat Párizs

Imádjuk Párizsban a pékségeket, ahol fantasztikus croissant és más finomságok kaphatok. A lényeg a tészta, amelynek elkészítését most Ti is megtanulhatjátok! A tökéletes leveles tészta vajjal készül, sok vajjal, emiatt ez határozza meg az ízét és illatát is. Titka az alaptészta, ami egy kelt tészta, ebbe csomagolunk be vajat, sok vajat és ezt hajtogatjuk, pihentetjük, hajtogatjuk, pihentetjük. Ebbe a tésztába bármit tehetünk. Lehet édes és sós is, gyümölcsös, zöldséges, húsos vagy halas. Itt már csak a saját fantáziánk szabhat határt!

15318987492859Paleo/vegán

Természetesen gondoltunk azokra is, akik különféle diétákat követnek! A paleo főzőklubban paleo alapanyagok felhasználásával állítjátok össze a menüt. Egyszerű, könnyen elkészíthető ételeket tanítanak neked, amelyeket otthon is elkészíthetsz. Ha gluténmentes, laktózmentes, cukormentes, paleo táplálkozás iránt érdeklődsz, vagy ezt követed, válaszd a paleo főzőklubot!

A másik lehetőség a vegán főzőklub, ahol természetesen kerülitek a húsokat és más állati származékokat is, mint a tojás, vaj, zsír és tejtermékek. A menü tojásmentes, gluténmentes, laktózmentes, cukormentes és vegán életmódot követőknek is egyaránt megfelel.