Nemrégiben ajánlottunk már Nektek európai adventi utakat, de a kínálatunk azóta csak bővült, ezért újabb fantasztikus úti célokat mutatunk!

15386515723124A szecessziós Nagyvárad

A nagyváradi adventi vásár nagyon különleges élményekkel kecsegtet, kihagyhatatlan, látványosság! Advent időszakában a gyönyörű szecessziós épületekkel körülvett Szent László tér hangulatos fényárban pompázik, a város főtere valóságos karácsonyi ékszerdobozként színes forgataggal csábít korcsolyázásra, kürtöskalács és forralt bor kóstolására, de találkozhatunk a téren játékárusokkal, édességpultokkal, valamint nagyszínpadon fellépőkkel is.

Helyi finomság a palacsintához hasonló sütőtökös rétes, töltött káposzta aranysárga puliszkával, ráadásként a kürtőskalács friss, ropogós és hatalmas. A hidegben jól eshet egy pohárka helyi szilvapálinka. A házak falán fényjáték fut, pörög az óriáskerék. Fényfüzérek díszítik a fenyőfát és a környező bokrokat. A téren kialakított színpadon gyermekprogramok várják a kicsiket, bőven van műsor, mindenki megtalálja a kedvére valót.

Szlovénia gyöngyszem, a Bledi-tó

Ha belefér még egy hosszabb utazás, akkor javasoljuk a Bledi-tónál lévő adventi vásárt, hiszen ez a kirándulás más kalandokat is ígér! A 3 napos út során Ljubljanában és Grazban is sétálhattok az ünnepi vásárban, s felfedezhetitek a Bledi-tó és környéke csodálatos tájait, a Júlia Alpok havas hegycsúcsait és mesébe illő völgyeit. A tó télen is varázslatos, tényleg olyan az egész, mintha egy habos-babos mesébe léptetek volna.

15342343886770Pozsony és a csokigyár

Pozsony itt van a szomszédban, a város és az adventi vására is gyönyörű, ráadásul útközben egy olyan megállót is tesz a busz, amit minden gyerkőc élvezni fog, ez pedig nem más, mint a Kittsee Csokoládégyár! Itt beszerezhetők a Mikulásra vagy karácsonyra szánt édességek, ráadásul igazi különlegességeket is találhattok.

A város legszebb részén kialakított adventi vásárban karácsonyi illatok keringenek, s a dalocskák igazi ünnepi hangulatot kölcsönöznek az arra sétálóknak. A téren felállított számtalan fabódénál árusok kínálják portékáikat, főként kézműves termékeket. Természetesen a karácsonyi forgatagban nem maradhattok éhen, mindenféle finomságot árusító bódék sokasága gondoskodik erről. Népszerű a mézeskalács, a laska, a forró grog, puncs és a karácsonyi méhsör!