A karácsonyi ünnepvárás talán legjobb része az adventi vásár! Ahány ország és város, annyi különféle vásár létezik, hiszen minden helyszínen megtalálhatók a helyi ételek és italok, kézműves termékek és egyéb specialitások. Az Alkuponnal rengeteg adventi vásárra eljuthatsz nagy kedvezménnyel, szinte egész Európában, böngéssz bátra a célpontok között és válassz akár többet is, hiszen adventi hétvégéből sem csak egy van!

 

A bécsi adventi vásár az egyik legszebb Európában, persze csak a budapesti után! Azért ajánljuk Nektek különösen ezt az utat, mert a vásár mellett a buszotok megáll majd a Heindl Csokoládégyárnál is, ahol nemcsak megismerkedhettek a különböző mennyei csokikkal, de akár karácsonyra is bevásárolhattok a különlegességekből!

A vásár mellett megismerkedhetsz Bécs legfontosabb nevezetességeivel, majd elmerülhetsz az adventi forgatagban!

zakopaneAdvent a Tátrában

Másik személyes kedvencünk egy tündéri városka a Tátrában: Zakopane! Az adventi vásárra érkezőket lovas szánosok várják, természetesen a finom falatok, forralt bor és nagyon egyedi kézműves termékek mellett. A vásárhoz a keretet a Tátra lenyűgöző tája adja, amit télen is érdemes egy kicsit felfedezni. Öltözzetek nagyon melegen, de megéri benevezni erre a felejthetetlen adventi kirándulásra!

 

A klasszikus Prága

A cseh főváros vására szintén olyan, amelyben nem lehet csalódni! A város központi tere és utcái ilyenkor megtelnek árusokkal, akik finom söröket kínálnak a kézműves portékák mellett! Természetesen idegenvezetés mellett a várossal is megismerkedhettek, sétálhattok a Károly hídon, a Vencel téren, a Várnegyedben vagy az Arany utcácskában. Sőt, fakultatív lehetőségként vacsorával egybekötött hajókiránduláson is részt vehettek!

drezdaTávolabbi vásárok

A fenti ajánlatok egynapos utazásra szóltak, de ha messzebbi városok vásáraira lennél kíváncsi, olyat is találsz a kínálatban! Sétálhatsz a drezdai adventi vásárban szászországi kirándulással fűszerezve, de elutazhatsz kedvezményesen egészen Weimarig, ahol a vásárok mellett izgalmas kastélyokkal is ismerkedhetsz! Egy biztos, a karácsonyi készülődésnek elmaradhatatlan része az adventi vásározás, ezért mindenképp keresd fel a környező városok egyikét Alkuponnal!