Elmúlt a nyár, de szerencsére az utazások, kirándulások ideje nem járt le! Idén őszre számtalan izgalmas célpontot hoztunk el Nektek, de ne aggódj, ezekre akár akkor is benevezhetsz, ha nyáron az összes szabidat ellőtted a Balatonra! Az október 23-i ünnepi hétvégéről van szó, mutatjuk a legjobb utazásokat ezekre a napokra – természetesen nagy kedvezményekkel, ahogyan azt már megszokhattátok!

15339094365245Párizs, a romantika városa

Párizs minden évszakban gyönyörű, hiszen olyan ikonikus épületei vannak, mint a Louvre, a Notre Dame és az Eiffel-torony. A belváros hangulata nagyon egyedi és hívogató ősszel is, érdemes egy napot csak úgy sétálgatni, beülni valahová egy kávéra és figyelni a franciákat! Ősszel már kevesebb a turista, így jobban elfértek majd a Louvre-ban és az egyéb látványosságoknál!

Sörözés Prágában

Prága is kiváló választás egy szuper őszi városnézéshez, ráadásul hazafelé a bájos Karlovy Vary-t is érinti az autóbuszotok! Sétálhattok a méltán népszerű és híres Károly hídon, ahol utcazenészek és pantomimesek szórakoztatják a látogatókat. Fedezzétek fel a Vencel teret, a Várnegyedet, az Arany utcácskát, de itt is igaz, ami Párizsnál volt, hogy érdemes egy időre csak úgy elveszni a város utcáin, ám itt kávézás helyett inkább a sörkóstolót javasoljuk!

15338128528330Észak-Olaszország varázsa

Toszkánát senkinek sem kell bemutatni, legalább egy filmben biztosan mindenki találkozott már ezzel a csodálatos olasz tájjal! Élőben azonban hatványozottabban mutatkozik meg Toszkána minden bája, ezért egyszer mindenképpen érdemes ellátogatni Olaszország talán legszebb vidékére. Ahol az ősz ráadásul különösen hangulatos, hiszen híres borvidékről van szó, még októberben is nagyon kellemes a klíma, a gasztronómia csodálatos, a helyiek pedig nagyon vendégszeretőek; egy szó, mint száz, hamisítatlan olasz élményben lehet részetek!

A kirándulás során Cinque Terre is sorra kerül! Cinque Terre az Olasz Riviéra keleti részén található, egészen közel Toszkánához. Meseszép vidék, a hegyek szinte a tengerből emelkednek ki, a hegyoldalakon teraszos szőlőskertek, a tengerparton pedig néhány elbűvölő halászfalu. Ezeket a falvakat régen csak hajóval lehetett megközelíteni, el voltak zárva a külvilágtól, ezért is őrizhették meg ősi, évszázadokkal ezelőtti állapotukat.

15345056983710Az inkák nyomában

Ajánlanánk Nektek egy egzotikus utazást is, amihez lehet, hogy pár napot mégis ki kell vennetek a munkahelyeteken, de megéri! Peru mesés tájait és városait fedezhetitek fel egy kalandos körutazáson, profi idegenvezetés mellett. Megismerkedhettek az ősi inka civilizációval, az élmény garantáltan felejthetetlen lesz!

Természetesen a fentieken kívül további úti célokat is találtok nálunk az Alkuponon, jó böngészést és utazást kívánunk október 23-ra!