Spanyolországot nagyon szeretjük, hiszen izgalmas, történelmi városok, káprázatos tengerpartok és lenyűgöző tájak váltják egymást, nem beszélve a fenséges gasztronómiáról, a különleges szokásokról. S persze egy ország lakói sem veszik olyan komolyan a fiesztát, mint a spanyolok! Kerekedjetek fel Alkuponnal és ismerjétek meg Spanyolország turistacsalogató helyszíneit!

15295919186102A királyi város, Madrid

Madrid Európa egyik legjelentősebb városa, Spanyolország központja. Elbűvölő kincseket rejt, amelyek mindegyike megéri a felfedezést. Közéjük tartozik a világ egyik legnagyobb és leghíresebb szépművészeti múzeuma, a Prado, valamint az impozáns Királyi Palota. Nagy élmény végigsétálni az elegáns bevásárló utcán, a Gran Víán, a város talán legszebb terén, a Plaza de Cibelesen vagy éppen a rendkívül sokszínű Fő téren (Plaza Mayor).

A foci szerelmesei feltétlenül látogassanak el a Real Madrid stadionjához és a múzeumba, ahol magyar vonatkozású relikviákat is találni Puskás Ferenc révén. Városnézéshez a kora őszi időpontot javasoljuk, amikor tömeg már nincs, de az idő még nagyon kellemes!

15295925046354Katalónia sokszínű ékköve

A katalán főváros, Barcelona mostanában a politikai hírek egyik főszereplője volt Katalónia függetlenségi törekvései miatt. A város természetesen tökéletesen biztonságos, s rengeteg élmény várja benne a látogatókat.

Barcelona az egyik legnépszerűbb mediterrán város. Varázslatos tengerpartja mellett számtalan látnivalóval (pl. Sagrada Familia, Park Guell, Tibidabo vidámpark, stb.), csodás terekkel (pl. Plaza Espana, Plaza Catalunya, stb.) és a híres La Ramblas sétálóutcával hívogatja turisták sokaságát.

Építészete, gasztronómiája és kulturális élete együttesen ideális helyszínné teszik egy emlékezetes vakáció eltöltésére. Ízleljetek meg egy fenséges paellát, és tapasztaljátok meg a semmi máshoz nem fogható, itt jellemző életérzést!

15295913123921A káprázatos Andalúzia

Andalúzia Spanyolország egyik legizgalmasabb vidéke! 8 napos kirándulásra invitálunk Titeket, amelynek során rengeteg kalandban lehet majd részetek! Különleges élményt nyújt például a mind a mai napig brit fennhatóság alatt álló „sziklagyarmat” megtekintése. Fakultatív program keretében látogatást tehettek, légkondicionált mini külön busszal, helyi idegenvezetéssel a szabadon élő majmokról is elhíresült sziklánál, ahonnan rendkívüli kilátás nyílik a Gibraltári-szoroson át Észak-Afrikára; a St. Michael cseppkőbarlangjánál, valamint az Európa Pontnál, majd sétálhattok a Main Street pub-jai és terei mentén.

Az Alkuponon e három ajánlaton kívül is több spanyolországi vakációt találtok nagy kedvezménnyel! Ha mindig is szerettétek volna felfedezni Spanyolországot, itt a remek alkalom!