Az idei évben nagyon jól jönnek ki a különböző ünnepek, lesznek négy- és háromnapos hétvégék bőven! Az első mindjárt itt is van a nyakunkon, de szerencsére van még idő megtervezni egy izgalmas kalandot! Március 15-e idén csütörtökre esik, ami a rákövetkező péntek egy korábbi szombati ledolgozása után (ugye, közületek mindenki bemegy majd dolgozni szombaton!?) négynapos ünneppé válik. Remek alkalom az utazásra, városnézésre, az Alkuponon számtalan lehetőség közül választhattok verhetetlen árakon! Mutatjuk is a kedvenceinket!

15156791595538Párizs, a fények és a romantika városa

A francia főváros nem véletlenül az egyik legnépszerűbb úti cél a turisták körében, március közepén azonban még nincs akkora tömeg, mint májustól szeptemberig. A hamisítatlan párizsi hangulat azonban is ilyenkor is élvezhető, s a látványosságoknál sem kell közelharcot vívnunk, például a Mona Lisa megtekintéséért. Ha nem gond, hogy az utazást neked kell megszervezni, a központi fekvésű Bristol République*** tökéletes választás, március 15-től 2 vagy 3 éjszaka 2 személy részére reggelivel 39.990 Ft, illetve 52.990 Ft.

A hotel tényleg nagyon jó helyen van, közel van a Louvre és a Notre-Dame, de mivel Párizsban a legtöbb látványosság viszonylag kis helyre koncentrálódik, könnyedén bejárhatjátok őket. Egy jó tanácsot azonban mindenképp fogadjatok meg: ahová csak lehetséges, vásároljatok előre online jegyet, mert egyrészt olcsóbb, másrészt rengeteg időt spórolhattok vele. Elvégre nem sorban állni érkeztetek a világ egyik legszebb városába!

15162812222908A lagúnák városa

Velencét addig kell megnézni, amíg a helyiek annyira fel nem dühödnek, hogy elérik a turisták legalább részleges kitiltását a városból, amely szerintük már élhetetlen a rengeteg látogatótól. Ráadásul a város még süllyed is, szóval ki tudja, ha szeretnétek megnézni az Adria királynőjének is nevezett Velencét, jobb minél előbb felkerekedni.

Van is egy szuper ajánlatunk a március 15-i hosszú hétvégére, egyéni utazás mellett 2 személy részére, illetve 2 éjszakára 35.990 Ft-ért szállhattok meg a Velence melletti Mestrében, a Hotel Ca’ dei Barcaroli***-ban. Mestréből percek alatt el lehet jutni Velencébe, szóval emiatt ne aggódjatok, a hangulat és a látványosságok pedig március közepén is felejthetetlen élménnyé teszik a velencei kalandot! Ja, és mindenképpen gondolázzatok, de előtte tisztázzátok az útvonalat és a gondolázás időtartamát! Ha mégsem gondoláznátok, akkor váltsatok napijegyet a vaporettóra, ami gyakorlatilag a vízibusz, hiszen egyrészt tényleg gyorsan eljuthattok vele egyik látványosságtól a másikig, másrészt hajókázhattok a Canal Grandén!

15160241586513A sokszínű katalán főváros

A mediterrán térségbe azért is jó kora tavasszal utazni, mert sokkal jobb idő van, mint gondolnánk, bőven megfelel egy izgalmas városnézéshez. Ezért ajánljuk nyugodt szívvel Barcelonát, amely a Földközi-tenger partján fekszik, így már márciusban sincs olyan hideg, persze ilyenkor még nem a tenger miatt megyünk! Hanem a kultúra, az építészeti csodák, a múzeumok, s persze a még most is épülő, lenyűgöző Sagrada Família miatt, amit muszáj látni!

Március 15-i érkezés mellett ketten 2 éjszakára 65.990 Ft-ért szállhattok meg az Acta Antibes Hotelben, amely az említett Sagrada Famíliától mindössze 10 percre található! A katalán gasztronómia ritka élményekkel kecsegtet, de ha igazán jókat akartok enni és inni, tanuljatok meg néhány alapszót és kifejezést katalánul, így a helyiek is még szívélyesebben fogadnak majd Titeket!